Go Back

Ruladă cu frișcă și cremă de portocale

Prep Time1 hour

Ingredients

  • 5 ouă
  • 125 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1 praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 25 grame cacao

Cremă

Instructions

  • Batem bine de tot ouăle cu praful de sare și cu zahărul. Trebuie să obținem o compoziție albicioasă, care a crescut în volum. Adăugăm apoi zahărul vanilat, cacaua și făina.
  • Turnăm compoziția în tava aragazului, nivelăm și coacem în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute, la foc mediu (180°). Când e gata, scoatem din cuptor și rulăm foaia cât e fierbinte.
  • Eu am rulat-o direct pe hârtia de copt. Mi s-a lipit puțin blatul, însă n-a fost vreo problemă. Dacă doriți o altă modalitate de rulare, atunci pregătiți un prosop umed, bine stors și scoateți blatul pe el. Pentru a nu se lipi, presărăți pe prosop zahăr. Când scoateți blatul din tavă îl puneți pe prosop, răsturnându-l. Adică să fie cu hârtia de copt în sus. Îndepărtați hârtia și rulați.
  • Lăsăm blatul la răcit și ne ocupăm de cremă. Batem frișca, pe care am ținut-o la rece până acum. Adăugăm crema de portocale (orange curd) și omogenizăm.
  • Când blatul s-a răcit de tot, îl desfacem ușor să nu se rupă, întindem crema apoi rulăm din nou. Deasupra îmbrăcăm cu cremă. Nu am folosit toată cantitatea de cremă, mi-a mai rămas cam o cană. Mă gândesc că dacă foloseam doar 300 ml de smântână pentru frișcă era numai bine.
  • Cantitatea de orange curd poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de cum vă place.
  • După ce am îmbrăcat rulada, topim ciocolata la baie de abur, o turnăm într-o pungă la care găurim un colț și decorăm. Desigur că se poate folosi un poș sau un creion pentru decor. Dăm la frigider câteva ore, apoi putem felia.