Go Back

Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane

Prep Time1 hour 30 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 8 linguri de zahăr
  • 4 linguri de ulei
  • 9 linguri de făină
  • un praf de sare

Pentru cremă:

  • 400 grame mascarpone
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 7 linguri zahăr pudră

Sirop:

  • 400 ml apă
  • 7 lingurițe zahăr
  • 2 lingurițe de ness+ 2-3 pliculețe cappuccino

Decor:

  • 100 grame napolitane cu cremă de cacao

Instructions

Preparare blat:

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare apoi cu zahărul până ce obținem o bezea fermă și lucioasă.
  • Separat frecăm gălbenușurile cu uleiul, apoi le turnăm peste bezea. Omogenizăm și adăugăm făina pe care o amestecăm tot cu lingura până ce se încorporează de tot.
  • Praf de copt nu am pus. Dacă bateți bine de tot albușurile, nu e necesar praful de copt. Turnăm compoziția într-o tavă cu dimensiunea 25x35 și coacem timp de aproximativ jumătate de oră sau până trece testul cu scobitoarea. După ce se coace, îl lăsăm să se răcească și-l tăiem în două.
  • Cam așa arată tăiat.
  • Pentru cremă batem frișca bine. Adăugăm apoi mascarponele și zahărul pudră și continuăm să mixăm. Atenție! În funcție de tipul de smântână pentru frișcă folosit, s-ar putea să fie prea mult zahăr. Cel mai bine este să adăugați zahăr lingură cu lingură și să gustați din când în când. Dacă vi se pare compziția prea moale, atunci puteți folosi puțină gelatină (o preparați după instrucțiunile scrise pe pliculeț), deși nu ar trebui să fie moale.
  • Pregătim și siropul. Pentru asta punem pe foc apa împreună cu zahărul, nessul și cappuccino. Lăsăm să fiarbă, apoi dăm deoparte și lăsăm să se răcească. Nu musai de tot, dar să nu frigă. Nessul poate să dispară dacă nu vă place, sau din contra, dacă gustați siropul și vi se pare prea puțin gust, atunci îl puteți suplimenta. Totul ține de gust.
  • Cu toate pregătite, ne apucăm de asamblat. Punem primul blat, îl însiropăm (eu nu l-am însiopat prea mult), întindem jumătate din cremă, al doilea blat, urmat de sirop și de restul de cremă. Deasupra punem un strat generos de napolitane măcinate.
  • Lăsăm prăjitura peste noapte la rece apoi ne putem apuca de devorat.
    Prăjitură cu ness, frișcă și napolitane