Go Back

Turtă dulce la tavă

Prep Time30 mins
Cook Time25 mins

Ingredients

  • 250 grame de făină
  • 2 ouă mari
  • 230 gr de miere
  • 70 gr zahăr brun sau alb
  • 120 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • praf de copt foarte puțin
  • 3 lingurițe condimente pentru turtă dulce
  • 1 albuș
  • 100 grame zahăr pudră

Instructions

  • Batem ouăle puțin, apoi adăugăm zahărul și mixăm până ce compoziția își schimbă culoarea.
    Adăugăm mierea și omogenizăm. Apoi punem uleiul și laptele și continuăm să mixăm până ce se încorporează totul bine. Adăugăm făina, praful de copt și condimentele și amestecăm bine.
  • Cu 3 lingurițe de condimente, aroma va fi una destul de intensă. Dacă nu vă place aroma de turtă dulce, atunci folosiți mai puține condimente.
  • Compoziția o turnăm într-o tavă cu dimensiunea 25x35 și o coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute. Când e gata o lăsăm să se răcească complet și o tăiem bucățele. Dacă doriți o turtă dulce mai înaltă, folosiți o tavă mai mică.
  • Abia după ce este perfect răcită, pregătim glazura. Batem albușul de ou spumă și adăugăm zahărul pudră. Opțional picurați 1-2 stropi de zeamă de lămâie, dar nu mai mult, să nu fie acrișoară.
  • Lăsați turta dulce să se usuce și apoi o puteți păstra în cutii metalice sau devora pe loc :)

Video