Go Back

Rulouri de napolitană cu cremă de ciocolată și nuci

Prep Time1 hr

Ingredients

  • 100 grame nucă măcinată
  • 2 ouă
  • 80 grame zahăr
  • 100 grame unt
  • 2 foi napolitană
  • 250 grame ciocolată separată 100 grame + 150 grame
  • esență de rom
  • 2 linguri ulei

Instructions

  • Ouăle, nuca, untul și zahărul se pun într-un vas ce urmează a fi pus pe baie de aburi. Adică, deasupra unui alt vas în care fierbe deja apă de 2 degete. Lăsăm pe foc până ce se topește, amestecând din când în când. După ce untul s-a topit, vom vedea că dă semne de îngroșare crema noastră. O mai lăsăm pe baie de aburi până ce se mai îngroașă, în total cam 15 minute. Între timp tăiem ciocolata – doar 100 de grame - bucățele mici, dacă nu am făcut-o deja.
  • Dăm vasul deoparte și adăugăm ciocolata pe care o lăsăm să se topească, apoi omogenizăm bine.
  • Ne ocupăm de foile de napolitană. Avem nevoie de 3 prosoape pe care le udăm și le stoarcem bine. Punem un prosop (să fie stors bine bine, neapărat), apoi așezăm prima foaie de napolitană pe el, o învelim cu alt prosop, punem și a doua foaie și ultimul prosop. Lăsăm foile câteva minute, timpul poate varia în funcție de ce napolitane folosiți. Ideal ar fi să verificați constant cât de flexibile au ajuns napolitanele (adică să puteți să le rulați). Dacă le ținem prea mult, nu mai sunt bune de făcut nimic.
  • După ce s-au înmuiat suficient, tăiem napolitanele pe lung. Vom obține două fâșii mai înguste, dar lungi. Fiecare fâșie o ungem cu cremă., apoi rulăm cu atenție.
  • Înfoliem ruloul obținut sau pur și simplu îl acoperim doar cu o folie și îl lăsăm la congelator pentru câteva minute. Mie mi-a ajuns crema doar pentru 3 rulouri, o jumătate de foaie am lăsat-o deoparte. Poate am pus eu prea multă cremă, nu știu.
  • După ce au stat la congelator până s-au întărit, scoatem rulourile pe rând, și le tăiem pe fiecare în 6.
  • Restul de ciocolată (150 grame) le vom topi acum împreună cu 2 linguri de ulei. Topiți pe baie de aburi ca să nu existe riscul să stricați, e cel mai sigur. Fiecărui mini rulou îi vom trece capetele prin ciocolată, apoi îl lăsăm pe un grătar să se întărească. Puteți să le băgați chiar și în congelator pentru a grăbi procesul de întăriere a ciocolatei.
  • A doua zi sunt demențiale! A treia .. deja nu mai există :D

Video