Go Back

Fursecuri cu nucă și marmeladă

Prep Time1 hour
Cook Time10 minutes

Ingredients

  • 300 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 3 gălbenușuri de ou
  • esență de vanilie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 350 grame de făină

În plus

  • 200 grame nucă
  • 2 albușuri de ou
  • marmeladă

Instructions

  • Înainte de toate ar fi bine să pregătim nuca. Puteți s-o măcinați de tot, însă mai bune ies fursecurile cu nucă mai măricică. Dacă nu aveți cu ce să o măcinați o idee mai mare, atunci faceți ca mine. Puneți nuca într-o pungă mai zdravănă (un material mai gros) și treceți cu sucitorul peste ea de câteva ori.
  • Într-un vas, adăugăm untul la temperatura camerei împreună cu gălbenușurile, zahărul vanilat și zahărul și amestecăm până la omogenizare. Puteți mixa câteva minute, până ce se mai deschide la culoare amestecul.
  • Adăugăm făina și omogenizăm cu mâinile. Nu puneți toată făina odată, e foarte posibil să nu fie nevoie de întreaga cantitate. O să rezulte un aluat puțin mai sfărâmicios, însă se lucrează destul de ușor cu el.
  • Nu e nevoie să-l lăsăm la odihnit, ne putem apuca îndată de fursecuri. Întindem într-o foaie mare și începem să decupăm cercuri. Din fiecare cerc decupăm cerculețe mai mici. Dacă nu știți cu ce, folosiți capacul de la o esență.
  • Bateți bine albușurile și pensulați fursecurile doar pe o parte. Albușurile au rolul de a ține nuca lipită. După ce ungeți un fursec, imediat îl puneți cu partea unsă în nucă.
  • Așezați într-o tavă și coaceți timp de 10 minute sau până ce se rumenesc ușor pe fund. Când sunt gata, lăsați fursecurile să se răcească, apoi lipiți doi câte doi cumarmeladă.
    fursecuri cu nucă și marmeladă
  • Fursecurile se ung cu marmeladă pe partea care nu au nucă. Nuca să fie în exterior. Sunt minunate!
    fursecuri cu nucă și marmeladă