Go Back
chec pufos cu lapte
Print Recipe
5 from 2 votes

Prep Time20 mins
Cook Time50 mins

Ingredients

  • 8 ouă
  • 350 grame zahăr
  • 240 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 grame făină
  • cacao - după gust
  • esență vanilie rom
  • praf de copt

Instructions

  • Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă întâi cu un praf de sare, apoi adăugăm 250 de grame de zahăr. Mixăm până ce obținem o bezea fermă.
  • Gălbenușurile le mixăm cu restul de zahăr (100 grame). Nu ne oprim până ce nu își dublează, chiar triplează volumul și își schimbă culoarea.
  • Apoi adăugăm uleiul și laptele și omogenizăm. Turnăm această compoziție peste bezea și amestecăm cu o lingură.
  • Făina - dacă avem timp o cernem, dacă nu, e bine și așa, o adăugăm în ploaie și amestecăm bine de tot, folosind tot lingura. Punem și praful de copt.
  • Adăugăm esența de vanilie după gust și turnăm jumătate de cantitate în 2 tăvi pentru chec. În jumătatea rămasă adăugăm cacao și esență de rom și-o turnăm peste compoziția galbenă. Cu lingura amestecăm ușor cele două compoziții.
  • Coacem cele două checuri în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 45-50 de minute. Cel mai bine e să stați cu ochii pe ele, deoarece timpul variază în funcție de cuptor.
  • Ca de obicei, eu nu am avut răbdare să le las la răcit, așa că le-am tăiat imediat ce le-am scos din cuptor.

Video