Go Back

Prăjitură cu vișine - super pufoasă

Dimensiune tavă: 22x32
Prep Time20 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

  • 8 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 250 grame făină
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • puțin praf de copt
  • 500 grame vișine

Instructions

  • Începem întâi cu ce-i mai greu și anume scoaterea sâmburilor de la vișine. Eu folosesc pentru asta ustensila de zdrobit usturoi. Are și o chestie încorporată pentru sâmburi. Pe parcurs ce le scoatem sâmburii (apropo, am spălat vișinele înainte de asta, da?) le lăsăm pe prosoape de bucătărie să se scurgă bine de toată zeama.
  • Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, iar mai apoi adăugăm și zahărul tos și cel vanilat. Batem până obținem o spumă lucioasă și fermă. Nu trebuie să cadă din castron dacă îl întoarcem.
  • Adăugăm apoi gălbenușurile pe care le frecăm cu uleiul. Punem și făina amestecată cu praful de copt.
  • Ca să evit scufundarea vișinelor, eu am copt 10 minute blatul, după care am scos din cuptor și am adăugat vișinele.
  • Am mai auzit varianta cu datul fructelor prin puțină făină, înainte de a le pune în blat, nu am încercat-o însă cred că merge. De altfel am mai făcut această prăjitură și am adăugat fructele de la început. Nu mi s-au scufundat, datorită bezelei care a fost bătută foarte bine.
  • Se coace 25-30 de minute în cuptor, la foc mediu (180°) sau până se rumenește ușor la suprafață. Înainte de a se tăia, se lasă să se răcească. Opțional se poate pudra cu zahăr.