Prima oară preparăm cafeaua. Fiecare după cum dorește. Cafea, ness, 3 în 1, nesquik (pentru copii), îndulcit ori neîndulcit. Eu am pregătit o cafea îndulcită cu o lingură rasă de zahăr. Lăsăm să se răcească.
Într-un vas încăpător punem smântâna pentru frișcă și crema mascarpone și începem să mixăm până obținem o cremă fină. Apoi adăugăm zahărul și continuăm mixatul până la omogenizare. Dacă vreți să adăugați esență de vanilie, acum e momentul. Eu nu am adăugat, am folosit un zahăr pudră vanilat, așa că n-a mai fost nevoie.
Cu toate cele necesare aproape, începem să asamblăm. Într-o tavă (20x20) punem un strat de pișcoturi pe care le trecem rapid prin cafea. Peste pișcoturi punem cremă, apoi din nou pișcoturi și ultimul strat de cremă.
Pudrăm cu cacao și dăm la rece câteva ore sau cel mai bine peste noapte.