Go Back

Prep Time15 mins
Cook Time45 mins

Ingredients

Chec cu cacao

  • 5 ouă
  • 150 grame zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 200 grame făină
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • esență rom

Crema de cocos

  • 1 albuș
  • 100 grame zahăr
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • 150 grame nucă de cocos

Instructions

  • Separăm albușurile de gălbenușuri și începem să mixăm albușurile cu un praf de sare mai întâi, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până ce obținem o bezea fermă.
  • Adăugăm gălbenușurile și uleiul și amestecăm bine.
  • Punem făina, omogenizăm, apoi adăugăm praful de cacao și esența.

Preparare cremă

  • Batem spumă albușul, apoi adăugăm zahărul și mixăm bine.
  • Adăugăm laptele, făina și nuca de cocos.
  • Turnăm compoziția de chec într-o formă unsă cu ulei și deasupra punem crema de cocos. Împingem puțin crema și în interior, pentru că altfel va rămâne doar la suprafață. Coacem la foc mediu 45 minute sau până este gata. Timpul de coacere diferă în funcție de cuptor și de forma în care este copt checul.

Video