Go Back

Prep Time20 minutes
Cook Time30 minutes
Dospire2 hours

Ingredients

  • 500 grame făină
  • 250 ml apă
  • 60 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 75 grame unt topit și răcit
  • 25 grame drojdie
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • gem pentru umplut

Instructions

  • Într-un vas cernem făina. Zahărul împreună cu apa îl punem într-un ibric, doar să-l încălzim atât cât să se topească zahărul. NU trebuie să frigă, dacă e prea cald, îl dați deoparte să se mai răcească.
  • Din acest lichid luăm 2-3 linguri și dizolvăm drojdia, pe care o punem apoi în vasul cu făină, în mijloc (unde facem o adâncitură). Acoperim cu făină luată de pe margini și așteptăm 10 minute.
  • Adăugăm apoi ouăle, restul de lichid, aromele și începem să omogenizăm, folosind lingura. Băgăm apoi mâna și începem să luăm la frământat, turnând și untul puțin câte puțin.
  • Eu am frământat cam 5 minute. Lăsăm aluatul la dospit până își dublează volumul. Îl întindem apoi pe blatul de lucru uns cu ulei. Eu de obicei las aluatul mai gros, apoi decupez. După ce am decupat toate gogoșile le acoperim și le mai lăsăm la crescut 15 minute.
  • Încingem bine o tigaie în care punem ulei ceva mai mult, ca gogoșile să plutească, să nu atingă fundul tigăii și prăjim la foc mediu, până se rumenesc frumos.
  • Scotem gogoșile pe șervețe absorbante și le lăsăm să se răcească puțin. Apoi cu ajutorul unei seringi de bucătărie umplem gogoșile cu gem și le pudrăm la final cu zahăr.