Go Back

Prep Time15 mins
Cook Time3 mins
Servings: 10 gogoși

Ingredients

  • 1 ou
  • 3 linguri zahăr
  • 140 grame iaurt
  • coajă de lămâie
  • esență de vanilie
  • 150 grame făină
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră
  • mai puțin de jumătate pliculeț
  • praf de copt

Instructions

  • Spargem oul într-un vas și-l batem puțin cu telul. Adăugăm și zahărul și mai batem puțin.
    Apoi punem iaurtul, aromele și praful de copt, după care omogenizăm. Punem și făina și amestecăm bine.
  • Într-o tigaie încingem bine uleiul, după care începem să luăm din aluat cu o lingură și să le turnăm în ulei. Ca să cadă aluatul din lingură, eu trec această lingură prin uleiul încins. Astfel e mult mai ușor de lucrat.
  • Gogoșile se prăjesc la foc mediu, nici mic pentru a nu se umple de ulei, dar nici iute, pentru că vor rămâne crude în interior. Se scot pe prosoape de bucătărie, apoi se pudrează cu zahăr.
    gogoși cu lingura

Video