Go Back

Nuci umplute cu cremă

Prep Time4 hrs
Total Time4 hrs

Ingredients

Coji nuci

  • 4 ouă
  • 250 gr unt sau untură
  • 240 gr zahăr farin
  • 1 linguriță amoniac stins cu oțet
  • 1 plic zahăr vanilat
  • aproximativ 700 gr făină

Cremă

  • resturile rămase de la curățarea cojilor (eu am avut 100 gr -măcinate)
  • 200 gr biscuiți măcinați
  • 200 gr nucă măcinată
  • 250 ml lapte
  • 150 gr unt (la temperatura camerei)
  • 200 gr zahăr farin
  • 50 gr cacao
  • esență rom

Instructions

Coji

  • Untura adusă la temperatura camerei o amestecăm puțin cu o lingură (sau mixerul, dar eu am folosit lingura), apoi adăugăm zahărul și amestecăm bine. Adăugăm și ouăle pe rând și omogenizăm bine înainte de a-l pune pe următorul. Stingem amoniacul cu oțet, punem zahărul vanilat și făina și amestecăm bine. Pentru început se adaugă doar 650 de grame de făină. Avem nevoie de un aluat moale, din care să putem modela biluțe.
  • Pregătim forma de copt. Ungem găurile cu ulei și punem la încins. Doar prima oară se unge, apoi nu mai este nevoie. Din aluatul rezultat formăm biluțe de 4-5 grame și lăsăm pe foc 1-2 minute, după care întoarcem forma. După câteva ture 2 minute vor fi prea mult, așa că atenție mare.
  • Scoatem cojile pe un tocător și înlăturăm surplusul de aluat. Păstrăm aceste resturi pentru că le vom folosi la cremă.

Cremă

  • Amestecăm toate ingredientele, lăsând la final untul și esența. Avem grijă să încorporăm bine totul.
  • Luăm cojile și le umplem, apoi le lipim două câte două și le tăvălim prin zahăr farin. Nucile umplute cu cremă se păstrează bine câteva zile bune și neapărat trebuie lăsate măcar o zi să se fragezească.