Go Back

Muffins cu cremă de nucă de cocos

Prep Time15 mins
Cook Time30 mins
Total Time45 mins
Servings: 16 porții

Ingredients

  • 5 ouă
  • 125 grame smântână
  • 100 grame unt topit
  • 150 grame zahăr tos
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 15 linguri de făină
  • 150 grame nucă de cocos
  • 10 linguri zahăr pudră

Instructions

  • Pentru început trebuie să separăm ouăle, dar cu mare atenție, pentru că avem nevoie de 2 albușuri pentru crema de nucă de cocos. Deci 2 albușuri trebuie puse separat, într-un alt vas. Restul de albușuri (adică 3) le vom amesteca cu zahărul tos până o să avem o bezea tare. Adăugăm apoi gălbenușurile, smântâna și untul, amestecând bine după fiecare.
  • Cernem făina și o amestecăm cu praful de copt și praful de cacao, după care o încorporăm în compoziție și amestecăm bine.
  • Pentru crema de nucă de cocos batem bine cele două albușuri până își triplează volumul. Adăugăm zahărul pudră și continuăm să mixăm până obținem o bezea tare și lucioasă. Când bezeaua este gata, încorporăm nuca de cocos.
  • Pregătim harțiuțele și punem o lingură din compoziția pentru aluat, o lingură de cremă și altă lingură de aluat. Eu am pus puțină cremă de nucă de cocos mai la suprafață, ies mai frumoase din punctul meu de vedere, cu un aspect mai fain. Dacă vreți să știți cum poate să miroasă în bucătărie, n-aveți decât să încercați rețeta