Go Back

Brioșe cu cremă de mure

Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Servings: 12

Ingredients

Brioșe

  • 3 ouă
  • 150 ml ulei
  • 150 ml apă minerală
  • 350 gr făină
  • 150 gr zahăr
  • praf de copt
  • esență de vanilie
  • mure

Cremă mure

  • 10 g amidon + 30 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 125 g mure
  • 200 ml smântână naturală pt frișcă
  • 155 ml apă

Instructions

Brioșe

  • Mixăm ouăle cu zahărul și cu un praf de sare, până se albesc și își măresc volumul.
  • Adăugăm esența de vanilie, apoi apa minerală și uleiul puțin câte puțin, mixând continuu.
  • Adăugăm apoi făina și praful de copt. Rupem bucățele murele și le încorporăm în compoziție.
  • Turnăm în forme și băgăm în cuptorul preîncins pentru aproximativ jumătate de oră sau până trec testul cu scobitoarea.
    brioșe cu mure
  • Când s-au copt, scoatem brioșele, le lăsăm să se răcească apoi decupăm căpăcelul și scobim puțin în jumătate.

Crema de mure

  • Blenduim murele cu apa. Strecurăm piureul obținut. Punem într-o crăticioară pe foc, adăugăm zahărul și amidonul diluat cu cei 30 ml de apă. Lăsăm pe foc până începe să se lege. Apoi lăsăm să se răcească.
  • Separat batem frișca. Când crema de mure s-a răcit, o amestecăm cu frișca.
  • Punem crema într-un pos de hârtie sau pungă și ornăm brioșele.

Notes

brioșe cu cremă de mure
Rețeta pentru crema de mure a fost preluată de aici.