Go Back

Cornulețe fragede cu untură

Prep Time1 hr 30 mins
Total Time1 hr 30 mins

Ingredients

Aluat

  • 200 gr untură de porc
  • 450- 480 gr faină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri oțet
  • 10 linguri apă
  • 2 ouă
  • sare
  • esență de vanilie

În plus

  • făină - pentru blatul de lucru
  • gem - după preferințe (important este să fie un gem mai gros, care să nu curgă din lingură)

Instructions

  • Untura (adusă la temperatura camerei) se freacă cu un praf zdravăn de sare. Eu am luat sarea cu coada unei lingurițe, în poză se vede cam cât am folosit. Trebuie să rezulte o compoziție spumoasă.
  • Adăugăm apoi ouăle și amestecăm bine. Stingem praful de copt cu oțetul și-l adăugăm, apoi apa și esența. Omogenizăm totul, apoi punem făina. În funcție de ce tip de făină folosiți, sau de mărimea ouălor e posibil să intre mai multă sau mai puțină, așa că pentru început adăugați doar 400-430 de grame. Trebuie să avem un aluat care nu se lipește de mâini. Nu-l frământați prea mult, că nu e cozonac. 5 minute sunt suficiente.
  • Partea bună a acestui aluat e că nu trebuie să stea la odihnit, deci ne putem apuca să facem cornulețe imediat. Pe un blat bine înfăinat întindem aluatul (îl putem împărți ca să ne vină mai ușor). Eu l-am întins în așa fel încât să-l pot tăia triunghiuri. Am pus câte o linguriță de magiun (a fost puțin cam lichid, m-a chinuit ceva rularea cornulețelor).
  • Rulăm dinspre partea lată spre vârf.
  • Altă variantă de împachetare este cea tip perniță. Din imagini o să înțelegeți mai bine decât aș încerca să explic eu.
  • Coacem cornulețele pentru 20-30 de minute, în cuptorul preîncins, la foc mediu. Când le scoatem din cuptor, le tăvălim fierbinți prin zahăr farin. Se păstrează și mai bine de o săptămână în cutii. Asta dacă apucă :)
  • cornulețe fragede cu untură

Video