Pentru cremă, am folosit rețeta clasică, pe care o fac mai mereu însă de data asta am amestecat-o cu frișcă. Dar s-o luăm pe rând. Am amestecat ouăle cu zahărul într-o cratiță (pe care urmează s-o punem pe foc). Le-am bătut puțin până s-au omogenizat bine. Am adăugat 4 linguri de amidon și 400 ml lapte, am amestecat și am pus pe foc.
După câteva minute începe să se îngroașe, așa că stați pe lângă - trebuie amestecat mereu. Când începe să se desprindă de pe pereți și dacă ridicăm telul se formează "țurțuri de cremă" care nu mai cad, e gata! Dăm de-o parte, adăugăm esența și untul tăiat cubulețe. Omogenizăm și lăsăm să se răcească de tot.
Între timp batem 300 ml de frișcă. Eu am pus jumătate de pliculeț de întăritor. Nu era nevoie, dar am vrut să fiu sigură. Când crema s-a răcit de tot, o încorporăm puțin câte puțin în frișcă.
Pentru decor treaba e simplă - după imaginație! Eu am folosit bobițe de rodie, cubulețe de mango, niște ornamente inimioare, decorațiuni din ciocolată pe care le-am făcut eu, și cubulețe de mango.
Aici sunt decorațiuniile :)
O privire mai de aproape: