Separăm ouăle. Albușurile le batem spumă cu un praf de sare și cu zahărul. Compoziția trebuie să fie fermă, să nu cadă din castron, dacă îl întoarcem. Separat, frecăm gălbenușurile cu uleiul (nu îl punem pe tot odată, ci în fir subțire, ca la maioneză).
Adăugăm compoziția de gălbenușuri peste spuma de albușuri, vanilia și amestecăm ușor. Adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și praful de cacao și omogenizăm.
Turnăm într-o tavă tapetată și băgăm în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ jumătate de oră sau până trece testul cu scobitoarea.
Cremă
Pentru cremă se mixează sau se freacă cu o lingură untul moale (eu am uitat să îl scot din frigider înainte, așa că am trișat puțin, am băgat câteva secunde la cuptorul cu microunde) cu zahărul până obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm apoi crema de brânză și omogenizăm.
Glazura
Vărsăm conținutul plicului de budincă într-un vas care poate fi pus pe foc, adăugăm zahărul și Fanta puțin câte puțin, ca să nu se facă cocoloașe. Apoi lăsăm la foc mic, amestecând din când în când până se îngroașă.
Dacă folosiți un suc de portocale natural, mai dulce atunci nu mai puneți atâta zahăr. Sau chiar deloc. Dacă gustați, o să vă dați seama cât zahăr cere.
Peste blatul rece întindem crema în strat cât se poate de uniform, apoi peste cremă vom pune glazura, călduță și vom nivela cu un cuțit. După câteva ore se poate tăia. Ca să o tăiem estetic, folosim un cuțit bine ascuțit pe care îl ștergem, după fiecare tăietură.