Într-un bol amestecăm făina, sarea și zahărul. Adăugăm untul tăiat cubulețe și cu ajutorul degetelor sfărâmăm cubulețele și le încorporăm în amestecul de făină. Trebuie să ne mișcăm repede, altfel căldura mâinilor va topi untul și nu vrem asta. Dacă aveți un robot de bucătărie, lăsați-l pe el să facă această treabă.
Eu am lucrat cu mâinile și m-am mișcat foarte repede. După aproximativ 3 minute am obținut un aluat cu textura nisipului, după cum se poate observa în poză.
Adăugăm ouă și omogenizăm, apoi apa. Aluatul obținut se lasă la frigider (înfoliat în folie alimentară) măcar jumătate de oră. Între timp ne putem apuca de cremă.
După ce s-a odihnit, scoatem aluatul și-l împărțim în 10 bucăți cât se poate de egale.
Luăm fiecare bucată și o întindem într-o foaie nici prea groasă, nici prea subțire, cât să putem îmbrăca formele de tartă.
După ce îmbrăcăm toate formele, luăm o furculiță și înțepăm din loc în loc, ca să evităm umflarea acestora la cuptor. Înainte de a le băga în cuptor, eu le-am lăsat la congelator pentru 10 minute. Între timp am încins cuptorul. Dup ce le-am scos de la congelator, am pus hârtie de copt, peste care am așezat orez. Asta ca să fiu sigură că nu vor crește.
Se coc aproximativ 15 minute, până când se rumenesc ușor pe margini, apoi se înlătură hârtiuțele cu orez (sau cu ce puneți voi - poate fi fasole, năut, etc) și se mai lasă în cuptor 5 minute.