Go Back

Prăjitură Coca Cola

Tava folosită are dimensiunile 23x37
Prep Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 32 minutes

Ingredients

Blat

  • 4 ouă
  • 300 g zahar
  • 12 linguri coca-cola
  • 200 g faina
  • 1 jumătate plic praf de copt 5 g
  • 2 linguri cacao
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar pudră
  • 200 g unt
  • 80 g nucă de cocos
  • esență de vanilie

Glazură

  • 400 ml coca-cola
  • 1 plic budincă de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 3 lg zahar

Instructions

Blat

  • Blatul este simplu de făcut, ca orice alt blat de altfel, secretul constă în răbdarea cu care batem albușurile. Așadar, separăm ouăle, albușurile le batem cu un praf de sare mai întâi, apoi adăugăm zahărul și mixăm bine bine până când vom obține o bezea super lucioasă și super țapănă.
  • Adăugăm gălbenușurile pe rând. Amestecăm bine și lăsăm mixerul să se odihnească. Adăugăm făina, praful de copt, praful de cacao. Luăm o lingură și cu mișcări largi începe să încorporăm totul.
  • La final punem și cele 12 linguri de cola, omogenizăm și turnăm compoziția într-o tavă tapetată. Punem tava în cuptorul preîncălzit și o lăsăm în jur de 25 de minute (dar depinde de cuptor), la început foc iute, apoi mediu.

Cremă

  • Cât se coace blatul ne ocupăm de cremă. Dar atenție să nu uităm de blat! Amestecăm amidonul cu zahărul pudră și cu laptele (pe care-l turnăm în fir subțire, să nu formăm cocoloașe). Punem pe foc până ce se îngroașă ca o cremă.
  • Când e gata, tragem de pe foc și adăugăm untul tăiat cubulețe. Lăsăm să se răcească. Când crema s-a răcit o mixăm puțin (sau nu, dar eu prefer să le mixez un pic pentru că devin mai spumoase) și adăugăm vanilia și nuca de cocos.

Glazura

  • Amestecăm zahărul cu budinca și adăugăm coca cola în fir subțire. Punem apoi pe foc și amestecăm până se îngroașă.

Asamblare

  • Peste blatul răcit întindem crema, apoi turnăm glazura cât încă este caldă, pentru că odată ce se răcește nu mai poate fi întinsă. Așa că în momentul în care ne apucăm să facem glazura ar fi bine ca deja crema să fie întinsă pe blat.
  • Se poate tăia la măcar 2 ore după preparare (după ce a fost păstrată la rece) sau cel mai bine peste noapte, pentru că atunci are cel mai bine timp să se întrepătrundă aromele și blatul să devină mai moale.
    Prăjitură Coca Cola