1lingură cu vârf de zahăr pudră sau 2în funcție de cât de dulce vă place. Eu nu am mai pus zahăr deloc, pentru că așa cum am menționat anterior, frișca a fost îndulcită
esență vanilie
7caise coapte dar tari
Compot caise
Sirop
100gr zahăr
250mlapă
Instructions
Blatul l-am pregătit ca aici, ținând însă cont că l-am făcut cu cacao, deci am înlocuit din făină cu cacao.
Nu are rost să mai scriu rețeta încă o data, puteți face ca mine sau puteți folosi orice alt blat care vă place și vi se pare potrivit.
Într-o crăticioară am pus apă la fiert și când a început să clocotească am băgat caisele și le-am lăsat aproape un minut, apoi le-am scos și le-am trecut prin apă rece și le-am “despielițat”. Adică le-am decojit. Dacă nu se ia coaja aceea, pielea, mai băgați-le puțin în apa fiartă.
Le-am tăiat apoi pe jumătate și am scos sâmburii.
Separat am caramelizat zahărul apoi am turnat apa peste el (atenție că sare) și am lăsat până s-a dizolvat și a început să fiarbă. Am dat focul mic și am adăugat jumătățile de caise, lăsându-le în acel sirop 3-4 minute sau până au devenit moi. Atenție însă că dacă le lăsăm prea mult se “fleșcăie” și nu vrem asta.
Când au fost destul de moi le-am scos și lăsat să se scurgă pe niște prosoape de bucătărie.
Între timp ne ocupăm de cremă. Într-un bol punem mascarponele, smântâna pentru frișcă și zahărul pudră (dacă folosim) și mixăm până ce obținem o cremă fermă și super fină. Nu are trebui să dureze mult.
Tăiem blatul și însiropăm fiecare pătrat cu 2-3 linguri de compot de caise. Dacă nu avem compot îl putem însiropa cu siropul în care au stat jumătățile de caise.
Punem apoi crema cu un poș, așa încât să imite albușul de ou, iar deasupra punem câte o caisă, apoi ungem cu puțin sirop (cel pe care l-am pregătit anterior) pentru a-i da un aspect lucios.
Lăsăm la frigider câteva ore înainte de servire. Sunt foarte delicioase reci, scoase de la frigider, nu calde.