Go Back

Tort de biscuiți - rețetă veche

Prep Time1 min
Total Time1 min

Ingredients

  • biscuiți – cam 1 kg
  • 5 ouă
  • 200 grame zahăr
  • 10 linguri de lapte
  • 7 linguri rase de amidon Gustin
  • 200 grame unt
  • cacao
  • esență de rom
  • opțional 100-150 ml smântână pentru frișcă

Instructions

  • Pregătim pentru început crema, ca să aibă destul timp să se răcească. Batem ouăle cu zahărul bine de tot, apoi adăugăm laptele, cacaua (după gustul fiecăruia) și amidonul. Punem pe foc (am folosit o „tablă” mai groasă, ca să nu pun direct pe ochiul aragazului) și amestecăm să nu se lipească. În câteva minute se va îngroșa, semn că este gata. Luăm de pe foc, adăugăm untul și esența de rom după care lăsăm la rece.
  • Dacă ați ales să folosiți și smântână pentru frișcă, atunci bateți bine cu mixerul. Adăugați în crema răcită bine, frișca și omogenizați. Îi va da o textură mult mai plăcută, va rezulta o cremă mult mai bună.
  • Urmează să ne ocupăm de biscuiți. Încălzim 500 de ml de lapte, cu atenție să fie doar călduț, nu să frigă că altfel se va face o harcea parcea. Punem puțină esență de rom și înmuiem fiecare biscuite pe ambele părți înainte de a-l așeza în tavă. După ce așezăm primul strat ungem cu un strat generos de cremă (pentru că biscuiții vor absorbi și ei din cremă). La fel procedăm până la final.
  • Deasupra ungem cu cremă și mai departe fiecare face cum dorește. Am văzut mai multe variante, fie cu cacao pudrată, fie lăsat simplu, cu biluțe, sau orice vă trece prin cap. Noi întotdeauna am ornat cu frișcă. 🙂

Notes

tort de biscuiți