Biscuiții îi măcinăm la robot, în cazul meu neavând un robot m-am complicat puțin. Am pus pe rând câte un pachet de biscuiți într-o pungă din aceea care se închide etanș și i-am zdrobit cu un ciocan de bătut carnea. Probabil că am trezit toți vecinii, dar asta este, aveam nevoie de biscuiți pentru blat.
Untul îl topim, apoi adăugăm biscuiții și omogenizăm bine. Punem amestecul într-o tavă și presăm bine. Ar fi fost ideal să am o tavă cu pereți detașabili, pentru că la final să pot scoate mai ușor bucățile de prăjitură, însă a fost ok și așa.
Lăsăm la frigider minim o oră, timp în care ne ocupăm de cremă. Eu m-am grăbit tare și am băgat pentru 20 de minute la congelator.
Într-un bol punem crema mascarpone și adăugăm Nutella. Sinceră să fiu nu știu exact cât am pus, dar cred că în jur de 200 de grame de Nutella. Oricum e la alegerea voastră. Dacă o vreți mai intensă la culoare și la gust adăugați mai multă. Mie mi s-a părut ok așa. Omogenizăm.
Punem crema peste blat. Mărunțim câteva alune sau fistic sau ce vreți voi și distribuim cât de cât uniform. Dăm la rece cât avem răbdare apoi tăiem și gustăm, nu? Mie mi-a plăcut să mănânc alături de dulceață de zmeură. Mi se pare că Nutella merge bine cu ceva acrișor și mi-ar fi părut mai bine dacă aveam chiar zmeură.