Prăjitură Negresă cu nuci de post
Dimensiune tavă 22x32.
Cana folosită este una obișnuită, aceeași pentru toate ingredientele. Important e să folosiți aceeași cană.
Prep Time10 minutes mins
Cook Time30 minutes mins
Total Time40 minutes mins
- 2 căni jumătate de apă
- 1 cană jumătate de zahăr
- jumătate de cană ulei
- 4 linguri gem - eu am folosit magiun
- 3 linguri cacao
- 3 căni faină
- 1 linguriță bicarbonat
- câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
- 1 esență de rom
- nuci măcinate
Rețeta e super simplă așa cum spuneam mai sus, pur și simplu amestecăm totul. Dar înainte de asta ne pregătim o tavă și aprindem cuptorul.
Apoi într-un castron încăpător punem toate ingredientele în afara de nuci și le amestecăm cu un tel sau cu mixerul.
Turnăm compoziția în tavă, presărăm nucile măcinate deasupra și dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea, adică aproximativ jumătate de oră.