Go Back

Prăjitură Negresă cu nuci de post

Dimensiune tavă 22x32. Cana folosită este una obișnuită, aceeași pentru toate ingredientele. Important e să folosiți aceeași cană.
Prep Time10 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time40 minutes

Ingredients

  • 2 căni jumătate de apă
  • 1 cană jumătate de zahăr
  • jumătate de cană ulei
  • 4 linguri gem - eu am folosit magiun
  • 3 linguri cacao
  • 3 căni faină
  • 1 linguriță bicarbonat
  • câteva linguri oțet (pentru stins bicarbonatul)
  • 1 esență de rom
  • nuci măcinate

Instructions

  • Rețeta e super simplă așa cum spuneam mai sus, pur și simplu amestecăm totul. Dar înainte de asta ne pregătim o tavă și aprindem cuptorul. Apoi într-un castron încăpător punem toate ingredientele în afara de nuci și le amestecăm cu un tel sau cu mixerul.
  • Turnăm compoziția în tavă, presărăm nucile măcinate deasupra și dăm la cuptor până trece testul cu scobitoarea, adică aproximativ jumătate de oră.