Go Back

Fursecuri fragede cu ciocolată și nucă de cocos

Prep Time15 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time35 minutes
Servings: 4

Ingredients

  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 60 gr zahăr farin
  • 2 gălbenușuri
  • 250 gr făină
  • 1 plic zahăr vanilat
  • ciocolată
  • nucă cocos

Instructions

  • Untul tăiat bucățele îl mixăm cu zahărul farin, adăugăm gălbenușurile, pe rând, zahărul vanilat și apoi făina. Omogenizăm și punem aluatul obținut într-un poș sau într-o pungă mai grosuță căreia îi tăiem vârful.
    fursecuri fragede
  • Am folosit vârful stelat și am făcut niște furscuri lungi. Am rămas puțin dezamăgită ca să fiu sinceră, pentru că nu și-au păstrat forma frumoasă, (poate dacă mai adăugam puțină făină era ok), însă cred că au ieșit oricum faine și super bune!
  • Le coacem 20 de minute la foc mediu sau până prind o culoare ușor aurie pe fund. Le lăsăm să se răcească.
    fursecuri cu ciocolata
  • Topim ciocolata pe baie de abur și folosind o pensulă, pe care o înmuiem în ciocolată îmbrăcăm fursecurile pe jumătate. Apoi presărăm nucă de cocos și lăsăm să se întărească ciocolata.
    fursecuri cu ciocolată
  • După ce sunt gata se pot transfera într-o cutie închisă etanș, unde pot fi păstrare câteva zile bune. Habar nu am câte, la noi nu au ținut decât vreo 3 ore … :D
    fursecuri fragede cu ciocolată