Go Back

Prăjitură Tăvălită de post

dimensiune tavă: 20x20
Prep Time1 min
Total Time2 mins

Ingredients

Pentru aluat:

  • 230 g făină
  • 140 g zahăr
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurița extract vanilie
  • 200 ml apă

Pentru sos:

  • 30 g cacao
  • 175 ml apă
  • 150 g margarină
  • 2 linguri zahăr

În plus:

  • nucă de cocos

Instructions

  • Înainte de toate, dăm drumul la cuptor și tapetă tava, pentru că în scurt timp vom avea compoziția pentru blat gata.
  • Într-un bol curat punem toate ingredientele solide, apoi le punem și pe cele lichide și amestecăm până la omogenizare.
  • Turnăm compoziția în tavă, dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea, apoi lăsă să se răcească bine. După ce s-a răcit, tăiem blatul după cum vrem: fâșii lunguiețe ori cuburi.
  • Facem sosul (ideal să ne apucăm de el cât timp e blatul la cuptor, pentru că și sosul trebuie să se răcească puțin). Punem totul într-un vas și punem pe foc până se topesc și se omogenizează.
  • Luăm fiecare bucată de prăjitură, o înmuiem bine în sos, apoi o tăvăli prin fulgi de cocos sau nucă măcinată. O lăsăm câteva ore apoi putem mânca.
    Prăjitură Tăvălită de post