Go Back

Biscuiți sărați cu bere și cașcaval

Prep Time30 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time51 minutes
Servings: 2 tăvi

Ingredients

  • 300 grame făină
  • 150 ml bere – orice tip
  • 1 linguriță sare rasă
  • 50 grame unt
  • 100 grame cașcaval ras
  • 1 linguriță cimbru rasă
  • puțin piper opțional
  • mac, chimen, cristale de sare pentru presărat pe deasupra
  • un gălbenuș de ou pentru uns

Instructions

  • Totu-i tare simplu. Radem cașcavalul pe răzătoarea mică pentru început. Într-un bol încăpător punem făina împreună cu untul tăiat cuburi.
  • Ne ajutăm de degete și sfărâmăm cuburile, amestecându-le cu făina.
  • Apoi adăugăm restul ingredientelor uscate.
  • Punem și berea și omogenizăm. Aici ar fi de menționat că am mai pus o linguriță de mac în compoziție. Și după gustul meu, care nu mă prea împac cu cimbrul mi s-a părut cam multicel o linguriță, parcă-i simt cam tare gustul.
  • Trebuie să obținem un aluat nelipicios. Îl lăsăm de-o parte o oră.
  • După ce a trecut timpul, întindem aluatul direct pe hârtia de copt într-un strat subțirel. Tăiem cu ajutorul unui cuțit sau rolă în formele dorite.
    biscuiti sărați cu bere și cașcaval
  • Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc, să nu se umfle la copt. Apoi ungem cu gălbenușul de ou și presărăm cu mac, sare, sau după preferințe.
  • Băgăm tava în cuptorul preîncins, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Dacă-i vreți mai crocanți atunci îi mai lăsați, dacă nu, atunci îi scoateți mai repede.
    biscuiți sărați cu bere și cașcaval
  • Nu-i așa că arată bine?
    biscuiți sărați cu bere și cascaval