Totu-i tare simplu. Radem cașcavalul pe răzătoarea mică pentru început. Într-un bol încăpător punem făina împreună cu untul tăiat cuburi.
Ne ajutăm de degete și sfărâmăm cuburile, amestecându-le cu făina.
Apoi adăugăm restul ingredientelor uscate.
Punem și berea și omogenizăm. Aici ar fi de menționat că am mai pus o linguriță de mac în compoziție. Și după gustul meu, care nu mă prea împac cu cimbrul mi s-a părut cam multicel o linguriță, parcă-i simt cam tare gustul.
Trebuie să obținem un aluat nelipicios. Îl lăsăm de-o parte o oră.
După ce a trecut timpul, întindem aluatul direct pe hârtia de copt într-un strat subțirel. Tăiem cu ajutorul unui cuțit sau rolă în formele dorite.
Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc, să nu se umfle la copt. Apoi ungem cu gălbenușul de ou și presărăm cu mac, sare, sau după preferințe.
Băgăm tava în cuptorul preîncins, pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc ușor. Dacă-i vreți mai crocanți atunci îi mai lăsați, dacă nu, atunci îi scoateți mai repede.
Nu-i așa că arată bine?