Go Back

Rulada cu foaie de napolitană

dimensiune foaie: 28x38
Prep Time30 minutes
Total Time30 minutes
Servings: 1 ruladă

Ingredients

  • o foaie de napolitană

Crema de biscuiți:

  • 200 grame biscuiți simpli
  • 130 grame zahăr
  • 130 ml apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 30 grame unt

Crema de nucă de cocos:

  • 50 grame nucă cocos
  • 130 lapte praf
  • 125 grame unt
  • 120 grame zahăr
  • 6 linguri apă

Instructions

  • Măcinăm biscuiții mărunt.
  • Separat punem zahărul la caramelizat. Nu-l ardem, doar îl caramelizăm. Când prinde o culoare frumosă, adăugăm apa. Atenție la mâini, că arde! Lăsăm să fiarbă până se va topi tot caramelul, apoi adăugăm untul și zahărul vanilat.
  • Adăugăm acest lichid peste biscuiții măcinați și imediat după ce omogenizăm întindem această cremă pe foaia de napolitană. E important acest lucru, pentru că foaia se va înmuia.
  • Ne apucăm de crema de nucă de cocos. Punem zahărul cu cele 6 linguri de apă la fiert. Când se topește zahărul, adăugăm untul și laptele praf. Omogenizăm, apoi adăugăm nuca de cocos și lăsăm compoziția la foc mic până se îngroașă. Această cremă o întindem fierbinte peste crema de biscuiți.
  • Rulăm apoi strâns foaia de napolitantă. Se va rula ușor, pentru că deja este moale de la cremele calde. Dăm rulada la rece 3-4 ore apoi o putem felia.
    ruladă cu foaie napolitan
  • Și rulada feliată ...
    ruladă cu foaie de napolitană
  • E delicioasă!
    ruladă cu foaie de napolitană