Go Back

Fursecuri glazurate cu nucă

Ingredients

Ingrediente biscuite

  • 3 gălbenușuri
  • 80 grame zahăr pudră
  • 140 grame unt la temperatura camerei
  • 280 grame făină

Ingrediente bezea

  • 3 albușuri
  • esență de vanilie
  • 150 grame zahăr
  • 150 grame nucă măcinată

În pus

  • jumătăți de nucă

Instructions

Pregătire biscuite:

  • Gălbenușurile le mixăm cu zahărul, apoi adăugăm untul și făina. Amestecăm totul bine. Înfoliem aluatul și-l dăm la rece pentru 30 de minute.

Pregătire bezea cu nucă:

  • Bezeaua se face la fel de repede ca biscuitele. Doar am zis că este o rețetă super ușoară. Mixăm albușurile cu un praf de sare, vanilia și zahărul până obținem o bezea fermă. Adăugăm nuca măcinată și amestecăm cu o lingură. Facem mișcări ușoare, de jos în sus, ca să păstrăm aerul din bezea.

Cum formăm fursecurile?

  • Întindem aluatul într-un strat nu foarte subțire. Decupăm cerculețe, în mijlocul cărora punem o linguriță de bezea, peste care punem câte o jumătate de miez de nucă.
  • Dacă vi se pare că bezeaua nu este suficient de fermă ca să se coacă frumos, mai adăugați puțină nucă măcinată.
  • Coacem timp de 15-20 de minute la 180 de grade în cuptorul preîncălzit.

Video