Go Back

Cornulețe Kent sau Țigarete

Ingredients

  • 350 grame untură – din această cantitate păstrăm 2-3 linguri
  • 4 gălbenușuri
  • 300 grame smântână
  • esență de vanilie
  • 1 kg de făină aproximativ

Umplutură

  • gem, Nutella sau orice altceva vă place

Instructions

  • Peste untura adusă la temperatura camerei (să fie moale, să putem lucra cu ea, asta este ideea), vom pune gălbenușurile. Amestecăm, apoi adăugăm esența de vanilie și smântâna. La final vom pune făina, dar nu toată odată, mai păstrați puțin. În funcție de cât de grasă este smântâna, cât de mare este oul folosit, va intra întreaga cantitate de făina sau mai puțină.
  • Vom obține un aluat nelipicios, cu care se lucrează foarte ușor. Vom rula aluatul, în așa fel încât să obținem un sul, pe care îl împărțim în 4. Pe fiecare dintre cele 4 bucăți obținute o împărțim în jumătate. Vom avea deci 8 bucăți de aluat.
  • Luăm o bucată și o întindem destul de subțire. Nu să se vadă prin ea, dar să fie subțire. O ungem cu puțină untură topită (din cea pe care am păstrat-o la început). Apoi o rulăm și o împărțim în 12.
  • Întindem așadar, în foaie subțire și umplem cu Nutella sau gem sau ce vreți voi. Rulăm și gata cornulețul! Procedăm la fel până ce terminăm tot aluatul.
  • Le așezăm într-o tavă tapetată și le dăm la 180 de grade până se rumenesc ușor. Eu nu le-am mai dat prin zahăr, le-am lăsat așa. Cele cu Nutella au fost preferatele mele!

Video