Go Back

Cheesecake fără coacere cu Oreo

Prep Time30 minutes

Ingredients

Pentru blat:

  • 300 grame Oreo
  • 90 ml unt topit și răcit

Pentru cremă:

  • 300 ml smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 50 grame zahăr pudră
  • 250 grame mascarpone
  • 12-13 biscuiți Oreo
  • 5 grame gelatină

Instructions

  • Separăm biscuiții. Pentru blat, vom avea nevoie doar de biscuite, nu și de cremă. Așadar dăm crema jos de pe toți biscuiții și-o păstrăm.
  • Topim untul și-l lăsăm să se răcească. Zdrobim biscuiții. Punem untul peste ei, adăugând câte puțin.
  • Transferăm într-o formă rotundă detașabilă (eu mi-am confecționat-o dintr-o folie de plastic mai gros), cu diametrul de 17-18 cm și tasăm bine folosind o lingură sau chiar degetele. Important e să-l apăsăm bine, să nu existe goluri. Dăm la frigider cât pregătim crema.
    oreo cheesecake
  • Mixăm smântâna pentru frișcă, adăugăm zahărul. Eu am pus 50 de grame, voi puneți cât vreți. Adăugăm mascarponele, continuăm să mixăm până obținem o cremă fină și fermă. Adăugăm crema pe care am păstrat-o și biscuiții Oreo rupți (îi rupem cu mâna).
  • Hidratăm gelatina în puțină apă. O lăsăm 5 minute, apoi o facem lichidă câteva secunde la microunde sau pe baie de aburi. Aveți grijă să nu o lăsați mult la micrunde (3-4 secunde), altfel nu își mai face treaba.
  • Adăugăm și gelatina peste crema noastră, omogenizăm și gata! Turnăm crema peste blatul de biscuiți și dăm la rece câteva ore.
  • Ornăm cu frișcă si Oreo sau după plac și imaginație.
    oreo cheesecake

Video