Go Back

Prăjitură cu frișcă și căpșuni

Prep Time1 hour

Ingredients

Ingrediente blat:

  • 125 grame unt
  • 100 grame zahăr
  • 3 ouă mai mici
  • 200 grame făină
  • 60 grame cacao
  • 140 ml lapte
  • 50 grame ciocolată
  • jumătate pliculeț praf de copt
  • o linguriță rasă bicarbonat
  • o lingură oțet

Ingrediente cremă:

  • 150 ml frișcă îndulcită
  • 100 grame mascarpone
  • biluțe decorative
  • căpșuni
  • apă + zahăr pentru sirop

Instructions

  • Untul la temperatura camerei îl mixăm împreună cu zahărul până obținem o pastă cremoasă. Puteți folosi zahăr pudră sau normal. Eu am folosit zahăr normal. Adăugăm ouăle unul câte unul, omogenizând după fiecare.
  • Apoi adăugăm făina, cacaua și omogenizăm. Urmează laptele, ciocolata dată prin răzătoarea mare sau mărunțită cu un cuțit. La final punem praful de copt și bicarbonatul stins cu oțet.
  • Turnăm compoziția în tavă de brioșe sau în cazul meu, am achizițonat o minunată formă din silicon, pe care abia așteptam s-o folosesc.
  • Separat, frișca se mixează cu crema mascarpone. Ornăm prăjiturile. Decorăm cu biluțe decorative și căpșuni.
  • Cea mai bună variantă a acestor prăjiturele este cea însiropată. Inițial nu făcusem sirop, însă mi s-au părut seci. Așa că am făcut repede un sirop (apă+ zahăr caramelizat) și-am însiropat prăjitura după ce am ornat-o. Am turnat siropul călduț într-un vas și-am băgat prăjitura cât să intre 3 sferturi în sirop. Am lăsat câteva secunde. A fost delicios!

Video