Untul la temperatura camerei îl mixăm împreună cu zahărul până obținem o pastă cremoasă. Puteți folosi zahăr pudră sau normal. Eu am folosit zahăr normal. Adăugăm ouăle unul câte unul, omogenizând după fiecare.
Apoi adăugăm făina, cacaua și omogenizăm. Urmează laptele, ciocolata dată prin răzătoarea mare sau mărunțită cu un cuțit. La final punem praful de copt și bicarbonatul stins cu oțet.
Turnăm compoziția în tavă de brioșe sau în cazul meu, am achizițonat o minunată formă din silicon, pe care abia așteptam s-o folosesc.
Separat, frișca se mixează cu crema mascarpone. Ornăm prăjiturile. Decorăm cu biluțe decorative și căpșuni.
Cea mai bună variantă a acestor prăjiturele este cea însiropată. Inițial nu făcusem sirop, însă mi s-au părut seci. Așa că am făcut repede un sirop (apă+ zahăr caramelizat) și-am însiropat prăjitura după ce am ornat-o. Am turnat siropul călduț într-un vas și-am băgat prăjitura cât să intre 3 sferturi în sirop. Am lăsat câteva secunde. A fost delicios!