Pentru aluat, vom pune făina într-un vas încăpător și peste ea punem untul tăiat cubulețe. Cu ajutorul degetelor sfărâmăm bucățile de unt, încorporându-le în făină. Vom obține un aluat nisipos.
Adăugăm zahărul, gălbenușurile, praful de copt și laptele, omogenizând după fiecare. Aluatul va fi ușor lipicios, îl înfoliem și-l băgăm la rece.
Pentru umplutură punem pe foc laptele, coaja de lămâie, zahărul și lăsăm să fiarbă. Adăugăm macul, pesmetul și mai lăsăm un minut, apoi luăm de pe foc și lăsăm să se răcorească. Punem esența.
Separat mixăm albușurile spumă, apoi le adăugăm compoziției de mac.
Împărțim aluatul în 2. Prima parte o întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (25x35). Punem umplutura, apoi așezăm cealaltă foaie de aluat.
Coacem până prinde culoare frumoasă, fiți cu ochii pe ea. Apoi lăsăm la răcit și pudrăm cu zahăr.