Go Back

Brownie cu Nutella și zmeură

Prep Time1 hour
Servings: 22 cm

Ingredients

  • 190 grame unt
  • 225 grame ciocolată amăruie
  • 225 grame zahăr
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri lapte
  • 4 ouă
  • 100 grame făină

Cremă:

  • 300 ml frișcă lichidă
  • 150 grame Nutella - mai mult dacă vreți un gust mai intens
  • zmeură din belșug

Instructions

  • Într-o crăticioară punem untul, zahărul, ciocolata mărunțită, laptele și cacaua. Dăm drumul la foc mic și lăsăm să se topească, amestecând din când în când. Când toate s-au omogenizat, stingem focul și lăsăm amestecul să se răcorească. Nu trebuie să frigă.
  • Adăugăm pe rând câte un ou, amestecând bine după fiecare. Apoi punem făina.
  • Turnăm într-o tavă rotundă, 22 cm și coacem la foc mediu (180 grade) timp de 20 de minute. Nu uscați blatul, el trebuie să rămână umed.
  • Lăsăm să se răcească bine, apoi îl tăiem pe jumătate.
  • Între timp batem frișca lichidă și adăugăm Nutella. Gustați și dacă vreți un gust mai intens, mai puneți Nutella. Mie mi s-au părut suficiente 150 de grame.
  • Umplem tortul și deasupra punem zmeură din belșug. Lăsăm o oră la frigider apoi putem să-l devorăm :)
    Brownie cu Nutella și zmeură

Video