Într-o crăticioară pe care urmează să o punem pe foc, mixăm gălbenușurile cu zahărul până compoziția se deschide la culoare și devine mătăsoasă/cremoasă, apoi adăugăm amidonul. Turnăm și laptele (pe care l-am încăzlit în prealabil) și și zeama de portocală și amestecăm bine.
Punem pe foc mic și amestecăm cu un tel din când în când la început, apoi continuu (altfel se lipește) până se îngroașă. Devine ca o budincă, moment în care stingem focul și adăugăm esența și coaja de portocală. Lăsăm să se răcească bine de tot.
Între timp batem frișca și când crema este bine răcită le amestecăm. Va trebui să obținem o cremă fermă. Dacă totuși se întâmplă să nu fie fermă crema, puteți adauga gelatină. 10 grame e suficient. (Hidratați gelatina 5 minute, o dizolvați pe bain marie și o încorporați în cremă, apoi lăsați crema la rece măcar 30 de minute)
Desfacem cu grijă blatul, întindem un strat generos de cremă, rulăm strâns și ornăm cu cremă și felii de portocală. Am pudrat și cacao pe deasupra, pentru efect. Se lasă la rece cel puțin o oră, apoi se poate felia.