Go Back

Cornulețe de post fragede și delicioase

Servings: 2 tăvi

Ingredients

  • 120 ml ulei
  • 100 grame zahăr
  • 160 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • extract de vanilie
  • 500 grame făină
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • rahat sau magiun amestecat cu nucă
  • zahăr pudră pentru tăvălit

Instructions

  • Punem uleiul într-un vas încăpător și peste el punem zahărul și mixăm timp de 5 minute. Adăugăm apa, extractul de vanilie și sarea și omogenizăm.
  • La final punem făina și praful de copt. Nimic mai simplu, nu credeți?
  • Amestecăm totul rapid, obținem un aluat pe care-l înfoliem și-l dăm la rece 30 de minute.
  • Când îl scoatem, îl întindem într-o foaie nu prea groasă, nici prea subțire (înfăinăm blatul, să nu se lipească) și formăm cornulețele. Eu am tăiat fâșii dreptunghiulare, am pus umplutură și-am rulat.
    Le-am umplut cu rahat și cu magiun amestecat cu nucă.
  • Coacem în cuptoriul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până încep să se rumenească pe fund. Cât sunt calde, se tăvălesc prin zahăr pudră.
    cornulețe de post fragede și delicioase

Video