Go Back

Tort Kinder

Prep Time1 hour

Ingredients

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 100 grame zahăr
  • 75 grame făină
  • 25 grame cacao
  • esență de rom
  • puțin praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 250 grame mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă - 300 pentru cremă, 200 pentru ornat
  • 200 grame ciocolată Kinder
  • 4 batoane napolitană Kinder

În plus:

  • 7 pișcoturi
  • cafea

Instructions

Preparare blat:

  • Mixăm albușurile cu un praf de sare până își dublează volumul, apoi adăugăm zahărul și continuăm cu mixerul până ce obținem o spumă fermă și lucioasă.
  • Adăugăm gălbenușurile și contiunăm să omogenizăm. Urmează făina, praful de cacao și praful de copt. Praful de copt nu e chiar necesar, dacă am făcut bezeaua fermă, nu mai e nevoie de el. Tot acum punem și esență de rom.
  • Amestecăm și turnăm compoziția într-o tavă 20x20 sau dacă aveți o formă rotundă de 20 cm e numai bună. Eu am copt în tavă pătrată, apoi am decupat un blat rotund, pe care l-am tăiat în 2.

Preparare cremă:

  • Cât se coace blatul, rupem ciocolata bucățele și-o punem pe baie de abur împreună cu 300 ml smântână pentru frișcă. După ce se topește, o lăsăm să se răcească foarte bine.
    Puteți să o transferați în alt vas, lăsați să se răcească puțin, apoi grăbiți procesul în congelator.
  • Când e rece o mixăm. Dacă nu capătă consistență, mai lăsați la congelator și eventual băgați și paletele mixerului la rece.
    Când obținem o cremă fină, adăugăm mascarpone. Amestecăm atât cât să se omogenizeze, nu mai mult.
  • Tăiem napolitanele cu un cuțit și adăugăm peste cremă. Crema noastră e gata!
  • Însiropăm blatul - eu am folosit o cafea cu lapte, dar se poate folosi orice - nesquik, cafea fără cofeină, 3 în 1, cappucino, ciocolată caldă, etc. Punem un strat de cremă, pișcoturi înmuiate tot în cafea cu lapte, iar cremă, blat însiropat și îmbrăcăm în puțină cremă. Avem grijă să ne păstrăm de la început. Apoi ornăm cu frișcă, ornamente de ciocolată, napolitane, etc.
    tort kinder

Video