Go Back

Cornulețe cu mac sau Mohnkipferl

Prep Time45 minutes
Cook Time20 minutes

Ingredients

  • 150 grame unt moale
  • 75 grame zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • esență de vanilie
  • 70 grame mac măcinat
  • 250 grame făină
  • 100 grame ciocolată amăruie

Instructions

  • Mixăm untul câteva secunde. Trebuie să fie la temperatura camerei, deci ușor moale, altfel se lucrează greu cu el.
  • Adăugăm apoi zahărul pudră și mai mixăm câteva minute, până obținem o cremă spumoasă.
  • Adăugăm vanilie și gălbenușurile și omogenizăm.
  • Urmează macul măcinat. L-am găsit un Auchan eu. Folosiți mac măcinat, e important.
  • La urmă punem făina și formăm o bilă mare pe care o punem într-o pungă și-o dăm la rece cel puțin 30 de minute.
  • Formăm bile pe care le modelăm în formă de cornuleț, Coacem 15-20 de minute la foc mediu.
  • Opțional, topim ciocolata la bain marie și trecem prin ea capetele fiecărui cornuleț.
  • Lăsăm pe un grătar sau pe hârtie de copt să se întărească ciocolata. Cornulețe sunt ușor de tot sfărâmicioase, sunt bogate în mac și au un gust interesant.

Video