Albușurile le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și continuăm până vom obține o bezea fermă.
Adăugăm esența, praful de copt și făina și amestecăm cu o lingură. Facem mișcări de jos în sus, nu foarte energice, să nu pierdem aerul din bezea.
Untul de arahide l-am topit câteva la secunde la microunde, apoi l-am adăugat și pe el.
Arahidele le-am mărunțit din cuțit. Am lăsat și bucăți mai măricele, mi-a plăcut să le simt în blat, însă să știți că poate să încurce un pic la tăiat prăjitura. Dacă le vreți măcinate de tot, măcinati-le la robot. Nu omiteți însă untul de arahide, dă o aromă deosebită.
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (23.5 cu 23.5) și coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Când e gata, scoatem din tavă și lăsăm la răcit bine de tot, apoi ne apucăm de straturi.