Go Back

Guguluf cu dovleac și ciocolată

Prep Time20 minutes
Cook Time40 minutes

Ingredients

  • 300 grame dovleac răzuit
  • 2 linguri zahăr
  • 3 ouă
  • un pliculeț zahăr vanilat
  • 200 grame zahăr
  • praf de copt 3 sferturi de pliculeț
  • 250 grame făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 75 ml ulei măsline
  • 60 grame picături de ciocolată
  • unt pentru uns forma de guguluf

Instructions

  • Călim dovleacul cu cele 2 linguri de zahăr. Ținem pe foc până se înmoaie. Când e gata dăm deoparte și lăsăm la răcit.
  • Ouăle întregi le mixăm cu zahărul și zahărul vanilat timp de 5 minute, timp în care își vor dubla volumul.
  • Adăugăm apoi făina, praful de copt și scorțișoara. Omogenizăm și adăugăm uleiul de măsline treptat.
  • Adăugăm dovleacul călit și picăturile de ciocolată.
  • Ungem forma de guguluf foarte bine cu unt (folosiți unt, în niciun caz ulei), turnăm compoziția și coacem în cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute.
    chec cu dovleac și ciocolată

Video