Am pus cerealele, stafidele și semințele de in la robot și le-am mărunțit foarte puțin. Nu am lăsat prea mult ca să nu iasă un praf fin, ci să mai rămână bucăți măricele. Stafidele le puteți tăia cu un cuțit dacă doriți, dacă nu se pot pune și întregi. Eu le-am tăiat, la robot nu prea s-au mărunțit. Nu le-am lăsat întregi, pentru că mie nu-mi plac stafidele, așa că prefer să nu le simt în nimic.
Apoi pur și simplu am turnat untul topit și laptele. În funcție de cerealele pe care le aveți e posibil să nu fie nevoie de lapte sau chiar să fie de mai mult. După ce turnați untul și omogenizați bine, în funcție de consistență puneți lapte.
Eu am obținut un amestec ce poate fi modelat. Am pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am așezat în strat mai gros, ca să fie cam cât un baton. L-am presat bine de tot cu fundul unui pahar și am copt în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute la foc mediu.
Lăsăm să se răcească complet, apoi putem tăia după plac.