Zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie le adăugăm în lapte și punem pe foc până se topește zahărul. Lăsăm să se răcească. Nu de tot, la temperatura camerei, dar este important să nu frigă. Cu 100 de grame de zahăr să știți că nu iese un aluat foarte dulce. Cel mai bine ar fi un 150 grame zic eu, deși gusturile nu se discută.
Dizolvăm drojdia în puțin lapte călduț și o adăugăm peste făină. Folosiți un vas mare, va crește în volum și să nu dea pe afară.
Adăugăm apoi restul de lapte, gălbenușurile și începem să omogenizăm. Frământăm 5 minute, adăugând permanent unt topit, ca să nu se mai lipească de mâini aluatul. Este posibil să nu intre tot untul.
Lăsăm să dopească la loc ferit de curent. Acoperiți vasul și aluatul cu folie de plastic (folia să atingă aluatul). În felul acesta evităm formarea crustei.