Zmeura împreună cu zahărul, o punem pe foc și lăsăm până se face un sos. Dăm deoparte, pasăm zmeura bine și o trecem printr-o sită fină, eliminând astfel semințele.
Hidratăm gelatina în puțină apă (conform ambalajului), apoi când sosul de zmeură este doar puțin călduț, o adăugăm și amestecăm să se topească. Dacă sosul e prea rece și gelatina nu se mai topește, încălziți foarte puțin la microunde sau la bain- marie.
Mixăm smântâna pentru frișcă împreună cu brânza mascarpone și dacă e nevoie adăugăm zahăr pudră după gust. Eu am folosit frișcă deja îndulcită, deci nu a mai fost nevoie de adaos de zahăr.
Când sosul de zmeură s-a răcit, a devenit consistent, îl adăugăm în crema de frișcă și mascarpone.
Întindem această cremă peste blatul nostru și gata! Putem adăuga și zmeură proaspătă în cremă, eu așa am procedat. Scufundați zmeura în cremă, apoi nivelați cu un cuțit ca să umpleți găurile rămase. Nu este nevoie de însiropare, blatul este ușor umed, veți vedea cât de delicioasă este. Atenție însă la calorii, este o prăjitură destul de grea, cel mai bine e să împărțiți cu cei dragi :)