Măcinăm biscuiții fin. Topim untul și îl tunăm peste biscuiți.
Omogenizăm și distribuim acest aluat în forme, tasând foarte bine, pentru a nu exista goluri. Băgăm la frigider pentru jumătate de oră, timp în care pregătim crema.
Cremă:
Crema se face super repede. Într-un vas punem smântâna pentru frișcă, mascarponele, zahărul pudră și esența de vanilie și mixăm până vom obține o cremă fină și fermă. După gust, putem adăuga zahăr în plus.
Atenție! Dacă folosiți alt tip de cremă de brânză, este posibil ca amestecul vostru să fie lichid și atunci este nevoie de 5-6 grame de gelatină. O hidratați (respectați instrucțiunile de pe ambalaj), apoi o topiți și o amestecați în cremă.
Asamblare:
Tăiem căpșunile pe jumătate. Scoatem formele de la frigider și punem căpșunile în interior, tapetând forma. Punem crema, pe care încercăm să o distribuim și în golurile dintre bucățile de căpșuni.
După ce am umplut toate formele, le mai lăsăm câteva ore la frigider. Pe deasupra eu am ras ciocolată și am pus câte o jumătate de căpșună sau chiar una întreagă.