Go Back

Mini cheesecake cu căpșuni

Prep Time45 minutes
Servings: 4 porții

Ingredients

  • 190 grame biscuiți eu am folosit Belvita cu cacao
  • 100 grame unt topit
  • căpșuni ~300 grame

Decor

  • ciocolată

Cremă:

  • 250 grame mascarpone
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • esență de vanilie
  • 4 lingurițe zahăr pudră

Instructions

Blat:

  • Măcinăm biscuiții fin. Topim untul și îl tunăm peste biscuiți.
  • Omogenizăm și distribuim acest aluat în forme, tasând foarte bine, pentru a nu exista goluri. Băgăm la frigider pentru jumătate de oră, timp în care pregătim crema.

Cremă:

  • Crema se face super repede. Într-un vas punem smântâna pentru frișcă, mascarponele, zahărul pudră și esența de vanilie și mixăm până vom obține o cremă fină și fermă. După gust, putem adăuga zahăr în plus.
  • Atenție! Dacă folosiți alt tip de cremă de brânză, este posibil ca amestecul vostru să fie lichid și atunci este nevoie de 5-6 grame de gelatină. O hidratați (respectați instrucțiunile de pe ambalaj), apoi o topiți și o amestecați în cremă.

Asamblare:

  • Tăiem căpșunile pe jumătate. Scoatem formele de la frigider și punem căpșunile în interior, tapetând forma. Punem crema, pe care încercăm să o distribuim și în golurile dintre bucățile de căpșuni.
  • După ce am umplut toate formele, le mai lăsăm câteva ore la frigider. Pe deasupra eu am ras ciocolată și am pus câte o jumătate de căpșună sau chiar una întreagă.
    mini cheesecake cu căpșuni

Video