Go Back

Prăjitură Kinder Bueno

Prep Time2 hours
Cook Time20 minutes

Ingredients

Pentru blat:

  • 8 albușuri
  • 10 linguri zahăr 150 grame
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri pesmet 80 grame
  • 2 linguri făină 40 grame
  • praf de copt
  • 120 grame nucă măcinată

Pentru cremă:

  • 8 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • 700 ml lapte
  • 4 linguri pline cu vârf amidon alimentar
  • 250 grame unt +esență vanilie
  • 100 grame ciocolată amăruie

Mai avem nevoie de:

  • un borcan de Nutella (folosiți Nutella nu finetti sau altceva
  • un pachet de biscuiți simpli
  • 250 ml smântână pentru frișcă
  • cafea pentru înmuiat biscuiții
  • ciocolată pentru ras deasupra

Instructions

Preparare blat:

  • Batem albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până ce obținem o bezea fermă și lucioasă, care nu cade de pe peletele mixerului.
  • Adăugăm făina, pesmetul și cele două linguri de ulei și amestecăm folosind o lingură. Nu amestecăm haotic, ci cu mișcări ușoare, să nu pierdem aerul din bezea.
  • La final adăugăm nuca măcinată ori mărunțită. Eu am mărunțit-o la robot și am lăsat-o mai măricică, ca să se simtă în blat. Folosim lingura să omogenizăm.
  • Transferăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până prinde o culoare arămie.

Preparare cremă:

  • Gălbenușurile le batem cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și continuăm câteva secunde să amestecăm. Alternativ adăugăm amidonul și laptele. Astfel evităm să formăm cocoloașe.
  • Punem pe foc crema, (atenție! dați focul mic când începe să se lege) și amestecăm constant în ea până începe să se îngroașe, apoi musai stam lângă ea și amestecăm continuu să nu se lipească.
  • Când s-a îngroșat suficient, stingem focul, lăsăm 5-10 minute să se răcorească și adăugăm esența de vanilie și untul.
  • Împărțim această cremă în două, cât încă este caldă. O parte va rămâne cu gust de vanilie, iar în cealaltă parte adăugăm ciocolata și omogenizăm.
  • Acoperim vasele cu folie de ceolofan (să atingă crema folia) și lăsăm să se răcească complet.

Între timp ...

  • Batem frișca și pregătim o cafea/ ciocolată caldă/ cacao cu lapte pentru a înmuia biscuiții. Lichidul folosit să fie călduț. Nu rece, nu fierbinte.

Asamblare:

  • Ungem blatul cu un strat generos de Nutella. Peste Nutella vom pune crema de vanilie. Urmează un strat de biscuiți trecuți repede prin cafea. Punem și crema de ciocolată, apoi un strat de frișcă. Terminăm cu niște răzătură de ciocolată și uităm vreo 8 ore de prăjitură pe care o lăsăm în frigider.
  • A doua zi e un deliciu!
    prajitura kinder bueno

Video