Go Back

Prăjitură chinezoiacă

tavă; 25x35
Prep Time30 minutes
Cook Time30 minutes

Ingredients

Pentru blat:

  • 200 grame unt
  • 150 grame zahăr
  • 150 grame nucă măcinată eu am lăsat-o mai mare
  • 150 grame făină
  • 6 albușuri
  • 2 linguri cacao
  • esență de rom
  • o linguriță praf de copt

Pentru glazură:

  • 6 gălbenușuri
  • 150 grame zahăr
  • esență de vanilie
  • ciocolată

Instructions

Preparare blat:

  • Prepararea blatului este tare simplă și începe cu untul, de preferat la temperatura camerei sau ușor mai molcuț (ca să lucrăm mai bine cu el), pe care-l mixăm câteva minute cu zahărul. Cât să se facă o pastă fină.
  • Adăugăm apoi pe rând, celelalte ingrediente, mai puțin albușurile și le amestecăm.
  • Separat, mixăm albușurile cu un praf de sare până se vor umfla bine și vor arăta ca o spumă. Spuma nu va fi tare ca bezeaua, întrucât nu am mixat albușurile cu zahăr, ci doar cu sare. Adăugăm această spumă de albușuri compoziției anterior făcute și amestecăm.
  • Turnăm compoziția într-o tavă (25x35) și coacem timp de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Preparare glazură:

  • Între timp, cât blatul se coace, vom mixa gălbenușurile cu zahărul până ce își măresc volumul și culoarea (cam 5 minute). Adăugăm esența și turnăm totul peste blat. Blatul trebuie să fie tare pe deasupra, glazura să stea, nu să se amestece cu blatul. Cam după 20 de minute ar trebui să fie în regulă de turnat această glazură.
  • Băgăm înapoi la cuptor încă un sfert de oră, până glazura se întărește și prinde o culoare frumoasă. Imediat cum am scos-o din cuptor, radem peste prăjitură ciocolată sau punem ornamente din ciocolată și lăsăm să se topească.
  • Lăsăm să se răcească bine și putem tăia și mânca.
    prăjitură chinezoaică

Video