Pentru început vom pune 100 ml de lapte pe foc și lăsăm să clocotească.
Într-un vas încăpător punem 50 grame de făină. Când laptele e gata, turnăm peste făină și amestecăm bine. Obținem un fel de pastă pe care o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cât timp se răcește făina opărită, lichefiem drojdia. Adică punem drojdia într-un păhărel, punem o linguriță de zahăr peste ea și o frecăm sau o lăsăm 1-2 minute. Vom observa că devine lichidă.
Turnăm drojdia peste pasta de făină opărită (care între timp a ajuns la temperatura camerei. Este un pas extrem de important, dacă pasta frige, efectul drojdiei se anulează - nu mai crește). Lăsăm 15 minute deoparte.
Separat, amestecăm gălbenușurile cu sarea, zahărul, esența, coaja de lămâie, uleiul și 50 de grame de unt topit și răcit. Rețeta spune doar 100 grame de zahăr. Eu aș pune mai mult, cu 100 nu iese chiar dulce. Aș urca până la un 170-200, după gustul meu. Tot aici punem restul de lapte călduț. Amestecăm bine și turnăm această compoziție peste maiaua anterior făcută.
Adăugăm restul de făină cernută și începem să frământăm. Nu vă speriați, o să arate tare rău, de parcă ar fi un lipici! Încercați să frământați așa ori mai adăugați maxim 50 de grame de făină - nu mai mult! Frământați măcar 5-10 minute, după care adăugați restul de unt topit și răcit. O să vedeți cum aluatul își schimbă consistența.
După încă 10-15 minute de frământat, punem la loc călduț, acoperit, într-un vas încăpător (va crește foarte mult) și lăsăm 1-2 ore sau până crește de nu se mai oprește.