Începem cu gelatina, pe care o lăsăm la hidratat în puțină apă (50 ml)
Vom pune fructele de pădure împreună cu zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Eu am avut puțină zmeură și ceva mai multe mure și coacăze roșii.
Lăsăm pe foc, amestecând din când în când până se topește zahărul. Când zahărul s-a topit, pasăm fructele cu un blender, astfel încât să obținem un piure fin, pe care apoi îl trecem printr-o sită, ca să îndepărtăm semințele.
Adăugăm apoi gelatina în piureul de fructe rămas. Piureul încă trebuie să fie călduț, ca să se topească gelatina. Dacă vedeți că nu se topește, atunci încălziți ușor. Atenție! Gelatina își pierde proprietățile dacă încălziți prea mult.
Lăsăm piureul de fructe deoparte să se răcească bine de tot și mixăm smântâna pentru frișcă. Când este aproape gata, vom adăuga mascarponele.
Dacă folosiți o frișcă neîndulcită, atunci luați în considerare că poate fi nevoie să adăugați câteva linguri de zahăr pudră. Gustați și decideți în funcție de cât de dulce vă place.
Peste crema de frișcă și mascarpone, adăugăm piureul de fructe foarte bine răcit. Chiar de la frigider. Este foarte important să fie rece, altfel puteți risca să vi se taie crema.