Într-un bol cernem făina și facem o adâncitură la mijloc. Laptele îl punem la încălzit împreună cu zahărul. Doar îl încălzim ușor, nu-l fierbem sau înfierbântăm. Amestecăm bine să se topească zahărul. Desfacem drojdia în câteva linguri de lapte încălzit și omogenizăm până ce obținem o pastă fină. Punem drojdia peste făină și lăsăm 10 minute să se odihnească.
După 10 minute adăugăm restul de lapte, sarea și începem să frământăm. Pe parcurs ce frământăm adăugăm uleiul. Frământăm bine până ce obținem un aluat nelipicios.
Lăsăm aluatul 30 de minute la loc cald, acoperindu-l cu un prosop curat. Aluatul va crește considerabil. După acest timp presărăm blatul de lucru cu făină sau cu ulei și împărțim în 7 bile egale. Fiecare bilă o întindem într-o foaie subțire. Avem grijă să fie destul de lungă, așa încât să intre în tava în care vom coace batoanele cu mac.
După ce am întins-o, începem să rulăm. Procedăm la fel și cu celelalte bile. Pe parcurs ce formăm ruladele, le așezăm în tavă, lăsând spațiu între ele, pentru că vor crește la copt.
Mai lăsăm batoanele să crească 20 de minute în tavă, apoi ungem cu amestecul de apă și făină și presărăm mac din belșug.
Coacem la foc mediu 20-25 de minute sau până se rumenesc ușor. Imediat cum sunt scoase din cuptor le ungem cu miere.