Go Back

Prep Time30 minutes
Cook Time15 minutes

Ingredients

  • 200 grame unt de arahide
  • 150 grame zahăr
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • jumătate linguriță praf de copt
  • jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
  • esență de vanilie
  • 200 grame făină
  • 100 grame ciocolată

Instructions

  • Amestecăm cele 2 tipuri de unt cu zahărul și mixăm până se spumează compoziția și nu se mai simte prea bine zahărul. Pentru această rețetă eu am folosit unt de arahide cremos. Adăugăm apoi oul, esența și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Omogenizăm.
  • Tăiem ciocolata bucățele mici sau folosim picături de ciocolată gata cumpărate și o adăugăm aluatului, amestecând bine ca să se distribuie peste tot.
  • Vom obține un aluat nelipicios, din care începem să modelăm bile pe care le aplatizăm ușor în palmă. Coacem fursecurile cu unt de arahide și ciocolată timp de 15 minute la cuptorul preîncălzit, la foc mediu. (175°). Este important să respectăm timpul de coacere, dacă vrem să obținem niște fursecuri crocante la exterior și moi la interior.
  • Fursecurile se pot păstra mai multe zile într-un recipient închis, însă nu cred că va fi nevoie, la cât de bune sunt.
    fursecuri cu unt de arahide și ciocolată