Go Back

Tiramisu fără ouă

Prep Time30 mins

Ingredients

  • 250 grame mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 5 lingurițe zahăr pudră sau după gust
  • pișcoturi cam 200 de grame
  • un praf de sare
  • cafea pentru înmuiat pișcoturile
  • cacao

Instructions

  • Prima oară preparăm cafeaua. Fiecare după cum dorește. Cafea, ness, 3 în 1, nesquik (pentru copii), îndulcit ori neîndulcit. Eu am pregătit o cafea îndulcită cu o lingură rasă de zahăr. Lăsăm să se răcească.
  • Într-un vas încăpător punem smântâna pentru frișcă și crema mascarpone și începem să mixăm până obținem o cremă fină. Apoi adăugăm zahărul și continuăm mixatul până la omogenizare. Dacă vreți să adăugați esență de vanilie, acum e momentul. Eu nu am adăugat, am folosit un zahăr pudră vanilat, așa că n-a mai fost nevoie.
  • Cu toate cele necesare aproape, începem să asamblăm. Într-o tavă (20x20) punem un strat de pișcoturi pe care le trecem rapid prin cafea. Peste pișcoturi punem cremă, apoi din nou pișcoturi și ultimul strat de cremă.
  • Pudrăm cu cacao și dăm la rece câteva ore sau cel mai bine peste noapte.

Video